Nou estudi de marxa en persones amb fibromiàlgia

L’Escola Universitària de Fisioteràpia de la ONCE, amb la col•laboració de l’Institut Provincial de Rehabilitació, realitzarà un estudi amb l’objectiu de descriure els paràmetres de la marxa en els persones afectades de fibromiàlgia.

Amb aquest estudi es pretén aconseguir una eina de recolzament per al diagnòstic de la fibromiàlgia i millorar el desenvolupament i l’avaluació dels programes d’intervenció en Fisioteràpia dels pacients amb fibromiàlgia.

Les persones que hi desitgin participar, podran canviar d’opinió en qualsevol moment i retirar-se de l’estudi quan ho desitgi només comunicant-ho al seu reumatòleg o fisioterapeuta de l’Escola Universitària de Fisioteràpia de la ONCE.

La participació en l’estudi suposa una visita inicial on el seu metge reumatòleg determinarà, mitjançant l’historial clínic i la presència d’altres malalties concomitants, si el pacient reuneix els requisits per entrar a formar part de l’estudi.

Per a la realització de l’estudi, els participants hauran d’acudir una única vegada a l’Escola Universitària de Fisioteràpia de la ONCE. En un primer moment, se’ls realitzarà una breu entrevista on se’ls explicarà en què consisteix la prova i se’ls passarà la versió espanyola del qüestionari FIQ. A continuació, se’ls realitzarà un anàlisi instrumental de la marxa. Aquest anàlisi consisteix en una petita exploració inicial on se’ls prendran les mesures antropomètriques amb una cinta mètrica i un calibre manual. A continuació se’ls col•locarà el model de la marxa, que consisteix en una sèrie de petits marcadors i bateries que van enganxats a la pell amb una cinta adhesiva hipoal•lergènica i una sèries d’òrtesis de plàstic rígid que van subjectes amb cintes elàstiques de velcro. Per últim, se’ls demanarà que camini de manera natural per un passadís de marxa. El temps total de la prova és d’uns 60-70 minuts.

Totes les dades dels participants seran considerades confidencials de manera que només el seu fisioterapeuta i el seu reumatòleg coneixeran la seva identitat.

Els resultats d’aquest estudi permetran identificar les alteracions presents en el patró de marxa del pacient amb fibromiàlgia. Això podria ajudar a comprendre els mecanismes fisiopatològics d’aquesta malaltia, encara desconeguts. Així mateix, permetran orientar els programes d’intervenció a aquest grup de pacients amb el consegüent impacte en la seva qualitat de vida. L’AIM permetrà l’aportació de dades objectives al diagnòstic de la fibromiàlgia, promovent alhora investigacions futures.

Més informació:
Irene Rodriguez
Tel. 91 589 43 47
C/ Nuria, 42 (Madrid)
 Artícles, Fibromiàlgia       

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>